Котлети з свинини і червоної квасолі. Про-про-про-дуже багато білка і клітковини!
Доброго дня!
Якщо Ви любите котлети і вони частий гість на вашому столі, спробуйте приготувати їх з м’яса з червоною квасолею. Виходить дуже смачно і незвично. Квасоля робить котлети дуже м’якими і товщим, при цьому самого смаку бобів практично не відчувається.
Квасоля багата клітковиною і рослинним білком, і по харчовій цінності може посперечатися з продуктами тваринного походження. Так само в ній багато вітамінів групи В і корисних мікроелементів.
Червона квасоля є лідером за вмістом антиоксидантів, які допомагають знизити ризик виникнення онкологічних захворювань і запобігають передчасному старінню.
Перераховувати корисні властивості квасолі можна нескінченно довго, але пора переходити до самого рецепту.
Для приготування знадобиться:
Свинина – 500 г
Квасоля червона варена – 500 г
Яйця курячі – 2 шт
Цибуля – 1-2 шт
Часник – 1 зубчик
Сухарі панірувальні
Сіль
Спеції на ваш смак
Масло рослинне для смаження
Квасолю можна використовувати консервовану, але все ж краще відварити самому. Зробити це просто: замочуємо на ніч і варимо 1 годину, квасоля готова.
Свинину прокручуємо в м’ясорубці разом з цибулею і часником в фарш.
Квасолю треба подрібнити не перетворивши її в пюре, найзручніше це робити блендером.
Далі з’єднуємо свинячий фарш з квасолею і додавши інші інгредієнти ретельно перемішуємо.
Формуємо невеликі котлетки, паніруємо в сухарях.
Обсмажуємо як звичайні котлети з м’яса, 5 -7 хвилин з кожної сторони буде достатньо.
Смачні і ситні котлети готові!